Transporter och kommunikationer på Koh Tao

Att ta sig runt på Koh Tao

Transporter och kommunikationer på Koh Tao

Songthaew hyra taxi Koh Tao Koh Tao har en huvudväg som förbinder den norra delen av Sairee Beach och söderut ända till Chalok Baan Kao, medan passerar den största byn Mae Haad i mitten. Det finns en ökande mängd av små grusvägar som leder till andra små stränder och vikar överallt på ön, dessa småvägar fanns inte för 15 år sedan. På många av dessa småvägar får man defenitivt hålla tungan rätt i mun vare sig du kör med bil eller MC, så dåliga kan de vara.

Hyra motorcykel MC fyrhjuling och bil

I Thailand råder ju vänstertrafik, även om inte alla tillämpar detta fullt ut på Koh Tao. Hastighetsbegränsningar följs sällan och folk ställer ofta föremål på vägarna som de behagar dem, t.o.m. hundar sover ofta på vägarna i de skuggiga partierna.

Det är dock inte så illa som det verkar, så länge du kör försiktigt och tänker på att olyckor är mycket vanliga här, så går det säkert bra. Motorcyklar kan hyras från 150 B, Jeepar från 1000 B per dygn. Du behöver oftast också deponera ditt pass ID då du hyr fordon.


Men det finns många andra alternativ att ta sig runt på

Longtail båt hyra på Koh Tao Pick-up och MC Taxi
Pick-up:er eller s.k. songthews, finns ofta parkerade i livliga områden. Det är bara att gå fram och berätta vart du ska, eller så kan du stoppa dem vid vägkanten. De kör från tidig morgon till 23:00. Var medveten om att taxi priserna inte är fasta och priser tenderar att dubbleras efter mörkrets inbrott. För att undvika felaktiga uppfattningar, diskutera alltid priset innan avfärd.

Båt Taxi - longtail båt
De färgglada, traditionella longtailbåtarna tar dig bekvämt och snabbt till fantastiska avlägsna stränder och avskilda vikar. Du hittar dem på alla de stora stränderna. De kan chartras för en kort resa eller en dagstur. Priserna är ganska konsekventa och rimliga. Detta transportsätt rekommenderas, det är både prisvärt, bekvämt och trevligt med en båttur, dessutom tar du dig enkelt dit inga andra fordon når

Songthaew hyra taxi Koh Tao Cykling och Trekking
Det finns fler och fler mountainbikes att hyra runt ön. Detta är betydligt miljövänligare än MC och förstås mycket billigare. Men för att upptäcka den verkliga skönheten i Koh Tao, reser du till fots. Om du inte är rädd för lite motion och njuta av stundens spänning, så kommer du att belönas med erfarenhet av den rika mångfalden i djungeln, ett svalkande dopp i en ensam vik, en fantastisk utsikt över klipporna, eller en spektakulär panorama från en bergstopp. Naturligtvis är det ibland jobbigt att vandra omkring på ön, speciellt mitt på dagen. Se till att ta med: dricksvatten, solskydd, myggmedel, bra skor och hatt som skydd för solen..

Tips: Huvudvägen från Mae Haad till Sairee (den längre upp från stranden), kan ibland vara lite farlig när man vill strosa runt. Folk tenderar att köra lite för fort här och situationer är inte ovanliga. Speciellt på kvällen är det extra lurigt. Använd hellre grusvägen förbi skolan, där är lite mindre trafik.

transporter på Koh Tao Hyra motorcykel

transporter på Koh Tao butiker handla marknader shopping
Det är tur att arkimedes flytkraftsprincip fungerar i alla lägen....Besökarnas egna tips & kommentarer om transporter


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om transporter som andra kan läsa här

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterFler bra guider till spännande, fina platser i Thailand hittar ni här

Koh Phi Phi
Koh Samui
Phuket
Bangkok
Koh Samet
Koh Ngai
Koh Chang
Koh Lipe
Sveriges största community för thailand välkommen som medlem!
Thailand - Boka hos FritidsresorHotell bungalow med pool i thailand.